Articol
Oris Big Crown Bronze Pointer Date 40mm

Oris Big Crown Bronze Pointer Date 40mm

Cristi Neacsu
  • Oris laseaza ceasul sau iconic, într-o ținută caldă din bronz plin.
+10
Vezi galeria

Dacă sunteti un adevarat pasionat de ceasuri si mai ales de cele fabricate de Oris, Big Crown Pointer Date nu ar trebui să vă fie străin. În câțiva ani, acest ceas a devenit elementul reprezentativ al colecției Big Crown, cu designul frumos și vintage in acelasi timp. Totuși, acest ceas aparent simplu are multe de spus, întrucât este departe de a avea un design nou iar a ajutat Oris sa devina ceea ce este astăzi. După mai multe ediții în oțel sau bronz, Oris prezintă un nou Big Crown Bronze Pointer Date 40mm cu carcasa sa tipic patinată și cu un cadran din bronz asortat.

Oris Big Crown Bronze Pointer Date 40mm
Un ceas original Oris Big Crown Pointer Date din 1938

Compania de ceasuri Oris are o istorie bogata în lumea aviației, creand primul ceas pentru piloti la începutul anilor 1910. Apoi a urmat si primul ceas de mână al companiei pentru piloti, în 1917, un ceas care putea fi ajustat doar atunci când era activat un buton deasupra coroanei. În cele din urmă a apărut Oris Big Crown Pointer Date în 1938, care, după cum sugerează și numele, a prezentat o coroană supradimensionată, astfel încât pilotii cu mănuși să-și poată regla rapid și ușor ceasurile, precum și o dată manuală afișată pe o piesă periferică – Pe atunci, conceptul datei într-o fereastră nu exista încă.

Designul din 1938 a fost simplu, logic și construit cu un tel anume: în plus față de coroana supradimensionată deja menționată pentru a fi manipulată de pilotii care purtau manusi, ceasul avea numere mari arabe pentru lizibilitate și un indicator central cu un vârf indicator care indica data.

În 2018, Oris a decis să readucă acest model și a introdus o nouă serie de ceasuri de mana, cu un design vintage. Disponibil în variante de 36 mm sau 40 mm, în oțel, bronz sau într-o combinație a ambelor materiale, cu cadran albastru, visiniu, verde deschis sau negru clasic, este din nou una dintre pietrele de temelie ale mărcii. Și astăzi, urmează să fie introdus un nou model.

 Noul ORIS BIG CROWN BRONZE POINTER DATE

Cu acest nou model, rețeta rămâne practic neschimbată din punct de vedere tehnic și din punct de vedere al proporțiilor și designului. Baza acestui nou Oris Big Crown Pointer Date este carcasa cu diametrul de 40 mm, cu coroana supradimensionată, și deschiderea mare a cadranului înconjurată de o lunetă concavă fixă. Noutatea provine de la materialele folosite: o carcasă din bronz solid.

Oris Big Crown Bronze Pointer Date 40mm

În timp ce Oris a avut deja o ediție din bronz de 36 mm anul trecut, este prima dată când versiunea de 40 mm este realizată în acest material. Carcasa din bronz solid este tratată chimic și acoperită cu un lac transparent pentru a crea un finisaj unic pentru fiecare piesă. Alegerea acestui material „simbolizează filozofia industrială Oris și valoarea eternă a unui ceas mecanic Swiss-Made. “

Cealaltă noutate a acestui Big Crown Bronzer Pointer Date este cadranul, care, de asemenea, este realizat din bronz, pentru a se potrivi cu carcasa. Indicatorii centrali sunt păstrati și realizati în culoare aurie, rezultând un ceas cald, aproape monocromatic.

Ceas barbatesc Oris Aviation 75477413166-0752074BR

8,550.00
7,689.00
MERGI LA MAGAZIN
Ceasuri-pro.ro
as of September 26, 2020 10:54 am

Recomandam
Tudor Black Bay Fifty-Eight

Oris Big Crown Bronze Pointer Date 40mm

În interiorul acesteui ceas Oris Big Crown este clasicul calibru 754, bazat pe Sellita SW-200, modificat pentru a se potrivi cu indicația datei centrale. Acesta funcționează la 28.800vph și oferă 38h de rezervă. Este vizibil printr-o carcasă de safir și are rotorul roșu, un element clasic al mărcii.

Oris Big Crown Bronze Pointer Date 40mm

Ceasul este asortat cu o curea din piele de cerb maro cu o cataramă din bronz – un alt material exotic cu o textură rece.

Oris Big Crown Bronze Pointer Date 40mm (referință 01 754 7741 3166-07 5 20 74BR) nu este limitată în producție.

Ceas barbatesc Oris Aviation 75477413166-0752074BR

8,550.00
7,689.00
MERGI LA MAGAZIN
Ceasuri-pro.ro
as of September 26, 2020 10:54 am

Va puteti alege un ceas Oris din cele peste 40 de modele deosebite pe care le gasiti pe siteul ceasuri-pro.ro

Oris Big Crown Bronze Pointer Date 40mm
Vezi comentarii

Spune-ti parerea

Your email address will not be published.

TimelessWatch.ro participă la diverse programe de marketing afiliat, ceea ce înseamnă că putem primi comisioane plătite pentru produsele promovate, atunci cand sunteti redirectionati catre magazinele online partenere.

Scroll To Top