Articol
Longines Avigation Type A-7 1935 – reinviat in 2020

Longines Avigation Type A-7 1935 – reinviat in 2020

Cristi Neacsu
  • Celebrul cronograf cu cadranul inclinat a revenit, cu o dimensiune perfecta.
+5
Vezi galeria

Longines Avigation Type A-7 1935 – Am mai spus-o: Longines este una dintre mărcile cu cea mai bogată istorie și este clar că managementul actual știe să valorifice acest lucru cu colecția Heritage. Un domeniu in care Longines a excelat a fost întotdeauna ceasurile de aviație, cu modele precum BigEye sau ceasul Hour Angle realizate pentru Charles Lindberg. Și există iconicul tip A-7, care astăzi își anunta revenirea.

Lansat pentru prima dată între cele doua Razboaie Mondiale, Type A-7 Avigation Hack Watch a fost un ceas cronograf de buzunar adaptat la încheietura mâinii special conceput pentru navigație. Acesta a fost furnizat US Army Air Corps (1926-1941), predecesorul US Army Air Forces(1941-1947), iar ulterior a fost redenumit US Air Force (1947 – zilele noastre). Longines Type A-7 Avigation a fost proiectat pentru navigația aeronavelor „Aerial Navigation”, de la care derivă numele „Avigation”.

Ceasurile Longines Avigation Type A-7 au fost recunoscute imediat prin arhitectura lor cronograf monopusher, cu coroana / împingătorul la ora 2 iar cadranul lor a fost deplasat 40 de grade – acest unghi ciudat a fost conceput pentru a facilita consultarea timpului fără ca pilotul trebuind să-și ia mâinile de pe comenzi. Aceste ceasuri erau masive cu carcase metalice cromate cu diametrul de 51 mm și erau produse de Gallet, Meylan și, desigur, Longines.

În 2012, Longines a resuscitat acest design unic cu primul Avigation Type A-7, un cronograf monopusher cu cadran negru schimbat și o carcasă de oțel de 49 mm: o piesă de colecție. În 2016, marca a reînviat și modelul cu cadran alb cu o carcasă de 41 mm.

Longines Avigation Type A-7 1935
Longines Avigation Type A-7 1935 – 2012

Longines Avigation Watch Type A-7 1935 cu cadran negru

În timp ce ceasul Longines Avigation Type A-7 din 2012 a fost cu siguranță o piesă foarte dorită, fidelă proporțiilor modelului original din 1935, carcasa sa de 49 mm nu a făcut ca acest ceas sa fie unul foarte usor de purtat. Anul acesta, Longines readuce acest design intr-o dimensiune rezonabila.

Longines Avigation Type A-7 1935

Carcasa rotunjită, complet șlefuită are acum un diametru de 41 mm mult mai desirabil pentru pasionati. Deși este mai mic, designul păstrează toate elementele originale.

Recomandam
Oris 57th Reno Air Races

Atracția principală a lui Longines Avigation Type A-7 1935 a fost întotdeauna cadranul deplasat la 40 de grade, iar noul model respectă această caracteristică. Dacă acest lucru pare ciudat la început, alinierea coroanei oferă un echilibru vizual extraordinar și conferă ceasului multă personalitate. Cadranul este acum negru mat cu piese albe și cifre arabe vopsite cu Super-LumiNova în culori crem. Mâinile cadranului nu sunt în întregime fidele modelului original, dar chiar si acest stil este reprezentativ pentru anii 1930.

Longines Avigation Type A-7 1935

Sub carcasa din oțel inoxidabil solida, decorata cu logo Avigation, se află o mișcare proprie Longines, produsă de ETA. Calibrul L788.2 (sau ETA A08.L11) este o evoluție profundă a calibrului Valjoux, modificată pentru a fi un cronograf monopusher. Această mișcare automată functioneaza la o frecvență de 4 Hz și are o rezervă de putere confortabilă de 54 de ore.

View Comment (1)

    Spune-ti parerea

    Your email address will not be published.

    TimelessWatch.ro participă la diverse programe de marketing afiliat, ceea ce înseamnă că putem primi comisioane plătite pentru produsele promovate, atunci cand sunteti redirectionati catre magazinele online partenere.

    Scroll To Top