Articol
IWC Portugieser Perpetual Calendar 42

IWC Portugieser Perpetual Calendar 42

Cristi Neacsu

IWC Portugieser Perpetual Calendar 42 – Anul acesta la IWC Schaffhausen, familia iconică Portugieser este în centrul atenției. Una dintre noutăți este IWC Portugieser Perpetual Calendar 42. Mai mică in dimensiune, cu un aspect mai simplu al informațiilor din calendar, noul Perpetual Calendar 42 este un frate mai mic, mai moderat și mai puțin scump al calendarului perpetuu de 44 mm. Încă echipat cu ingeniosul modul de calendar perpetuu al lui Kurt Klaus, mișcarea este una automată mai compactă și mai robustă, derivată din familia de calibre 82000 a IWC.

IWC Portugieser Perpetual Calendar 42
IWC Portugieser Perpetual Calendar

IWC Portugieser Perpetual Calendar creat de KURT KLAUS

La începutul anilor 1980, Kurt Klaus și-a propus să traducă calendarul gregorian cu numeroasele sale nereguli într-un program mecanic pentru un ceas de mână. Inginiosul său calendar perpetuu cuprinde doar aproximativ 80 de părți și afișează data, ziua, luna, anul în patru cifre și faza de lună. Programul mecanic inteligent recunoaște automat durata diferită a lunilor și chiar adaugă o zi de salt la sfârșitul lunii februarie la fiecare patru ani. Afișarea fazei lunii este atât de precisă încât va devia faza reală a Lunii cu doar o zi după 577,5 ani. Toate ecranele sunt perfect sincronizate și pot fi reglate pur și simplu prin întoarcerea coroanei, ceea ce face ceasul extrem de ușor de utilizat. Imbunatatită constant de-a lungul anilor, complicația calendaristică va avea nevoie de o singură corecție în 2100.

IWC Portugieser Perpetual Calendar 42
IWC Portugieser Perpetual Calendar

Cei dintre voi familiarizați cu calendarul perpetuu de 44 mm existent vor observa câteva diferențe. Pentru început, dimensiunea carcasei a fost redusă la 42,4 mm, iar înălțimea sa de 13,8 mm este puțin mai subțire decât grosimea de 14,9 mm a modelului 44 mm. Prezentat în cutii de aur și oțel 18k 5N lustruit și periat, carcasa are o fereastră din cristal safir pentru a afișa mișcarea.

Prima diferență evidentă este că contorul de fază lună a fost relocat între orele 12 și 6, încorporat în discul corespunzător lunilor și care permite o înălțare frumoasă a spațiului gol în partea de sus. Indicator perpetuu extrem de precis al fazei lunii, nu se abate de la orbita reală a Lunii decât cu o zi după 577,5 ani.

IWC Portugieser Perpetual Calendar 42
IWC Portugieser Perpetual Calendar

Zilele săptămânii sunt situate la ora 9, cu o mică deschidere pentru anul biseric; data este la 3, iar luna și faza lunii sunt la ora 6. Calendarul perpetuu al lui Kurt Klaus este, de asemenea, unul dintre cele mai simple calendare perpetue care funcționează, toate afișările pot fi sincronizate și ajustate prin intermediul coroanei.

Recomandam

IWC Portugieser Perpetual Calendar 42

IWC Portugieser Perpetual Calendar 42 nu funcționează pe același motor ca și cel 44,2 mm, cu butoaiele sale duble, rezerva de putere puternică de 7 zile și rotorul din aur solid. Aici, acesta familie de mecanisme de calibru 82000, mai simplă, totuși robustă și fiabilă, a fost aleasă ca bază pentru modulul calendar perpetuu dezvoltat de Kurt Klaus. Dotată cu sistemul de înfășurare automat Pellaton, foarte eficient, familia IWC calibru 82000 are componente din ceramică cu oxid de zirconiu, care sunt practic fără uzură. Calibrul intern 82650, pe care îl puteți vedea prin cristalul de safir, are un rotor scheletat. Mișcarea oscilează la 28.800vph și are o rezervă de energie de 60 de ore.

IWC Portugieser Perpetual Calendar 42

IWC Portugieser Perpetual Calendar 42 este echipat cu o curea de aligator negru de Santoni, în timp ce modelul de aur este livrat cu o curea de aligator maro. Există un alt model în noua linie, de asemenea, în aur roz, dar cu un cadran albastru. Modelul din oțel (IW344203) va comercializa cu amănuntul prețul de 23.000 CHF sau 22.550 EUR, iar modelul aur (IW344202) pentru 33.000 CHF sau 32.350 EUR. Pentru mai multe informații, vă rugăm să vizitați iwc.com. In Romania puteti admira si achizitiona un model IWC de la Cellini.

Vezi comentarii

Spune-ti parerea

Your email address will not be published.

TimelessWatch.ro participă la diverse programe de marketing afiliat, ceea ce înseamnă că putem primi comisioane plătite pentru produsele promovate, atunci cand sunteti redirectionati catre magazinele online partenere.

Scroll To Top