Articol
H. Moser & Cie. Venturer Big Date Purity

H. Moser & Cie. Venturer Big Date Purity

Cristi Neacsu
  • Mecanica inteligentă și stil pur ... dar totuși îndrăzneț.
+2
Vezi galeria

H. Moser & Cie. Venturer Big Date PurityH. Moser & Cie continuă să ne incante cu aspectul curat al ceasurilor sale prin această rafinată interpretare a Venture Big Date.

H. Moser & Cie. Venturer Big Date Purity

Această dorință de puritate a venit treptat pentru H. Moser. În spatele ei exista o strategie clară, inteligentă și bine gândită. Primul pas a fost o declarație îndrăzneață pentru a spune „suntem diferiți”, pentru a anunța că noile codurile de design ale mărcii sunt mai puternice decât un nume imprimat pe un cadran. Primele ceasuri „concept” au scos din cadran orice inscripție pentru a arăta doar o pereche de indicatori și cadranul fumé, semnul disctinctiv al marcii. Pasul doi a fost adevărata lovitura, momentul în care Moser a eliminat mențiunea „Swiss Made” din cadran. În urma acestui lucru au apărut ceasurile „purity”: mai curate, axate pe ceasurile esențiale si mai puțin radicale decât ceasurile „concept”.

După introducerea Endurevour Perpetual Calendar Purity sau Venturer Small Seconds XL Purity, acum este momentul ca un alt clasic din colecție să primească acest tratament de „curățare”. The Big Moser & Cie. Venturer Big Date este în colecție de acum câțiva ani, dar întotdeauna cu indicii, mâini și inscripții pe cadran. Acum, cu versiunea Purity, devine mai curat și chiar mai „Moser” decât era până acum.

Principalul punct de interes al ceasurilor Purity sunt cadranele lor. În timp ce afișajul și complicațiile sunt în continuare aceleași, cadranul lui H. Moser & Cie. Venturer Big Date Purity arată doar esențialul: mâinile centrale pentru ore și minute, un sub-cadran mic la ora 6, o fereastra pentru data la ora 3 și doar patru indici poziționati în locații critice – ora 12, 3, 6 și 9 (ceea ce este, de fapt, suficient pentru a citi ora). Pe ceasurile Purity, numele mărcii este încă tipărit la ora 12, dar aceasta este singura mențiune pe care o veți găsi pe cadran – nu uitați că „Swiss Made” nu mai este permisă la Moser.

În rest, stilul clasic Moser este încă prezent – și, cu siguranță, acest aspect mai curat face ca aceste ceasuri de mana să fie într-un fel și mai bine recunoscute. Două versiuni ale H. Moser & Cie. Venturer Big Date Purity vor fi disponibile: aur roșu cu un cadran fume-gri sau aur alb cu cadran gradat Funky Blue. Carcasa rămâne aceeași, de o dimensiune modernă la 41,5 mm în diametru și 14,5 mm înălțime – da, este un ceas destul de gros, în principal datorită cristalului extrem de curbat pe partea cadranului și a mișcării puternice din interior.

H. Moser & Cie. Venturer Big Date Purity

În interior bifează o mișcare impresionantă, calibrul HMC 100. Această mișcare internă poate stoca până la 10 zile de putere (cu cel puțin 7 zile). Indicatorul pentru rezerva de energie este poziționat pe mecanism, pentru a menține cadranul cât mai curat posibil. Dispunând de mecanismul Flash Calendar, această mișcare asigură o schimbare instantanee a datei la miezul nopții și permite ca data să fie ajustată fără probleme înainte sau înapoi în orice moment. Pentru ca data să fie cât mai mare, este echipată cu două discuri de date, stivuite, discul superior care poartă numerele 1 la 15, iar discul inferior, 16 la 31. Mișcarea este, ca întotdeauna, frumos decorată cu dungi Moser.

Recomandam

H. Moser & Cie. Venturer Big Date Purity

H. Moser & Cie. Venturer Big Date Purity va fi limitat la 100 de unitati – 50 unitati per culoare – și la prețul de 28.500 EUR (cu taxe). Mai multe detalii pe www.h-moser.com.

Vezi comentarii

Spune-ti parerea

Your email address will not be published.

TimelessWatch.ro participă la diverse programe de marketing afiliat, ceea ce înseamnă că putem primi comisioane plătite pentru produsele promovate, atunci cand sunteti redirectionati catre magazinele online partenere.

Scroll To Top