Articol
Bvlgari Arena Bi-Retro Platinum

Bvlgari Arena Bi-Retro Platinum

Cristi Neacsu
  • Bvlgari aduce un omagiu legendarului designer de ceasuri Gerald Genta cu o relansare a faimosului Arena Bi-Retro.

Bvlgari Arena Bi-Retro PlatinumGerald Genta are nevoie de puțină introducere pentru cei care nu au auzit de el. Acest legendar designer de ceasuri a creat unele dintre cele mai marcante ceasuri din istoria modernă – sub numele său propriu sau comandat de mărci renumite, printre care Patek Philippe, Audemars Piguet, IWC, Universal Geneve, Cartier și multe altele … În anii ’70, cu Royal Oak ( iar mai târziu cu Nautilus sau Ingenieur) a revoluționat industria, creând un adevarat cult și una dintre cele mai de succes categorii de ceasuri de astăzi, cea a ceasului sportive de lux.

Bvlgari Arena Bi-Retro Platinum

Bvlgari a achiziționat brandul Gerald Genta în 2000 împreună cu compania sa soră Daniel Roth de la The Hour Glass. În 2010, cele două companii au încetat să mai existe ca mărci de sine stătătoare. Astăzi, expertiza lor în domeniul ceasurilor complicate a fost integrată în fabricarea mișcărilor Bvlgari din Vallee de Joux. Această achiziție a contribuit la punerea bazelor dezvoltării superbe și de succes a colecției Finissimo și a impresionantei sale serii de recorduri mondiale.

Ediția a 50-a aniversare aduce un omagiu lui Gerald Genta și rolului pe care l-a jucat în dezvoltarea ceasornicărie . Și cu siguranță va atrage atenția colecționarilor. Este minunat să-i vezi pe cei de la Bvlgari aducandu-i un omagiu omului.

Bvlgari Arena Bi-Retro Platinum

Această ediție aniversara de 50 de ani este o versiune modernă a uneia dintre creațiile iconice ale designerului de ceasuri, Arena Bi-Retro. Cadranul său albastru lacuit poartă logo-ul original Gerald Genta de pe cadran. Pentru această ocazie, carcasa de 41 mm este realizată din cel mai nobil dintre toate metalele, platina. La fel ca predecesorii săi, prezintă o lunetă netedă, rotunjită și margini decupate.

Recomandam

Bvlgari Arena Bi-Retro Platinum
Bvlgari Arena Bi-Retro Platinum

Creat la sfârșitul anilor 1990, modelul original a reprezentat o ilustrație a capacității Gentei de a reinventa ceasul. Orele sunt afișate la ora 12 și sunt tipărite pe un disc care sare la fiecare oră. Nu toată lumea își dă seama că asa numitul jumping-hour este un mecanism rar, complex și exigent. Orele și minutele trebuie să sară și să se prindă înapoi exact pe oră. Mecanismul trebuie să acumuleze putere înainte de a elibera totul simultan cu o mișcare rapidă și precisă. Calibrul automat intern BVL300 este bazat pe BVL191. Funcționează la 28.800 de vibrații pe oră, cu o rezervă de putere de 42 de ore și o înfășurare bidirecțională. Finisajul său combină dungi Geneva și un rotor personalizat cu logo-ul GG, care poate fi văzut prin carcasa de safir fixată cu șuruburi pentagonale.

Vezi comentarii

Spune-ti parerea

Your email address will not be published.

TimelessWatch.ro participă la diverse programe de marketing afiliat, ceea ce înseamnă că putem primi comisioane plătite pentru produsele promovate, atunci cand sunteti redirectionati catre magazinele online partenere.

Scroll To Top